Fotografiska samlingar

En man som skjuter en skottkärra upp för en ramp. Två män tittar på. Till höger om rampen en pojke med en häst.

En bild säger mer än 1000 ord enligt det gamla talesättet. Om det stämmer skulle vårt bildarkiv med över 600 000 bilder kunna fylla tjocka böcker med berättelser

I bildarkivet har vi alltifrån gamla glasplåtar till negativ, diabilder och påsiktsoriginal. Vi har bilder från hela Skåne.

Stora delar av fotodatabasen har uppdaterats och finns nu tillgänglig för sökning här samt på plats i faktarummet. Arbetet med att få alla museets bilder digitalt sökbara pågår kontinuerligt via Kulturarvs-IT.

Förutom på plats i Minnesluckan kan du söka bland fotografierna och föremålen direkt.

Museets bästa bilder på Historisk Bildbyrå

Regionmuseet ingår sedan några år tillbaka i projektet Historisk Bildbyrå, tillsammans med IBL Bildbyrå, REGIS. Till Historisk Bildbyrå levererar förutom vi bland annat även Malmö Museer.

Målet med projektet är att öka allmänhetens och bildköparnas tillgång till institutionernas bildskatter och tillhandahålla ett större urval – både lokalt, regionalt och nationellt.

På Historisk Bildbyrås hemsida kan du själv söka i Regionmuseets bildsamlingar och flera andra bildarkiv samtidigt. På så sätt samordnas bilderna och vi når ut till en bredare publik på ett enkelt och smidigt sätt. Antalet arkiv och museer som väljer att kontinuerligt leverera bilder genom bildbyrån ökar dessutom ständigt.

» Till Historisk bildbyrås webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontakta

Generella arkivfrågor mailast enklast till arkiv@regionmuseet.se.

Telefontid

Arkivet har telefontid onsdag–fredag, 9.00–12.00
044-620 19 05

Öppettider arkiv

Arkiven har öppet efter överrenskommelse.