Sagan – Lukas Göthman och Eva Kerek

Utställningen sammanför konstverk av två målare som har berättelsen i fokus. I utställningen finns ett gemensamt verk, Sagan, skapat för utställningen i Kristianstad.

Sagan handlar om hunden Hasse, med illustrationer av Eva Kerek och text av Lukas Göthman. I utställningen kommer Evas orginalakvareller ställas ut. Utöver det blir det konst från de båda konstnärerna. Besökarna till utställningen kommer att få med sig Sagan hem, i form av en serietidning.

Konstnärerna

Eva Kerek rör sig i sin helt egna bildvärld. Här möter vi vardagsföremålen, men inte som vi vanligen ser dem utan skruvade och vända. Vi tittar ofta in i Eva Kereks rum uppifrån, men ser människorna och möblerna som befolkar hennes bilder från sidan. Perspektivet förskjuts och förvrängs och plötsligt blir det enkla, vardagliga rummet något helt annat.

Lukas Göthman utför mer eller mindre abstrakta måleriserier, som utforskar sinnestillstånd, uttryck eller förnimmelser. De utgår från resor och vandringar som konstnären gör i naturen men också i minnet. Hans verk kan ses som resejournaler. Han är kanske mest känd för sina textmålningar, där konstnären använt fragment eller enstaka ord från fraser och upprepat dessa på duk.Konsthallen

Fri entré