Eventutvecklare

Personer framför Regionmuseet.

Vi söker en person som brinner för att skapa spännande upplevelser för våra besökare! Vi söker dig som är glad, engagerad och kan sprida entusiasm för att skapa events och program som är nyskapande och som lyfter fram vår verksamhet på ett aktivt sätt.

Regionmuseet Kristianstad har omfattande verksamhet som inkluderar utställningar, pedagogisk verksamhet, samlingar och kulturmiljöfrågor. Museet befinner sig i ett utvecklingsskede där vi har en strävan att hitta nya metoder och vägar för att nå många olika målgrupper och att skapa fler, större och bättre upplevelser för dem. I arbetet ingår att samordna program som olika delar i museet föreslår och skapar, ofta i anslutning till de utställningar vi visar. Vi vill också i ökad utsträckning skapa större event för att locka besökare till arrangemang på olika teman. I detta arbete handlar det mycket om utveckling av nya koncept och att skapa samverkan med regionala aktörer.

Arbetet handlar därför mycket om att koordinera externa parter och alla olika delar av museet internt i en projektledande roll. För att nå ut är det också en fördel om du har kunskaper om eller intresse för marknadsföring och kommunikation så att du kan vara ett stöd och samverka med den funktionen inom museet.

Du som söker ska ha

 

  • Förmåga att ta ansvar för att initiera, driva, samordna och följa upp projekt, program och evenemang
  • Utbildning inom projektledning, marknadsföring, eventutveckling eller liknande som är av relevans för tjänsten
  • Kunskap om/erfarenhet av ekonomistyrning
  • Uttrycka dig väl på ett skandinaviskt språk och engelska
  • Intresse för och/eller ha arbetat med sociala medier och olika layout/design program

Tjänsten som eventutvecklare är en projektanställning på heltid ett år, med möjlighet till förlängning.

Om Regionmuseet Kristianstad

Regionmuseet Kristianstad är ett museum som arbetar för att ge kvalitativa upplevelser och lärande med fokus på besökaren. Museet har en ledande roll inom kulturmiljövård i Skåne och har också film och natur som viktiga verksamhetsområden. Museet är ett kvalificerat kunskapsföretag med många samarbeten och nätverk och en viktig samhällsaktör. Museet driver också Kristianstads kommunala konsthall och har ett helägt dotterbolag för arkeologisk uppdragsverksamhet, Sydsvensk Arkeologi AB.

Referensnummer

2018/5

Sista ansökningsdag

21/10 – 2018

Ansök

Skicka din ansökan med meritförteckningen antingen via mail till jobb@regionmuseet.se eller via post till Regionmuseet Kristianstad/ Landsantikvarien i Skåne, Box 134, 291 22 Kristianstad, märk brevet med referensnummer.

Upplysningar

Regionmuseichef/landsantikvarie
Anna Hansen
0733-13 57 90

Facklig företrädare
Kerstin Ingelmark
Saco/DIK-förbundet
044-13 52 57